CARBOXY TERAPI

Carboxyterapi är en procedur där gas (koldioxid CO2) tillförs till huden. Koldioxid är en gas som frisläpps naturligt från vår kropp när vi andas och som därför är helt säker och kan inte orsaka allergiska eller andra oönskade reaktioner.

Carboxyterapi används mycket inom behandlingar för:

  • Kollagen- och elastinsimulering
  • Vävnadsstramning
  • Blekning av huden
  • Reduktion av mörka påsar under ögonen

PRIS: 1.395 kr

Vad är principen för CLINICCARE-Carboxyterapibehandling?

Genom att tillföra koldioxid till huden utvecklas en sur miljö som signalerar våra organismer att säkra syre till vävnaden i det behandlade området och samtidigt ackumulera naturliga tillväxtfaktorer (vaskulära endotelväxtfaktorer). Under flera dagar efter behandlingen sker en ökad mängd naturlig distribution av syre på behandlingsområdet, en helt ny mikrocirkulation skapas, lymfoid dränering ökar och på detta sätt uppnås hudförnyelse på ett naturligt sätt.

Hur ser en CLINICCARE-Carboxyterapibehandling ut?

Under behandlingen, med hjälp av en gel- och aktivatormask, tillförs en kontrollerad mängd gas till huden. Under behandlingen kan du känna lätta stickningar och det behandlade området rodnar milt på grund av plötslig tillförsel av syre. Redan efter 5 minuter efter att behandlingen har avslutats ersätts koldioxid som appliceras på huden helt med syre. Efter behandlingen kan du vara precis som vanligt, inga försiktighetsåtgärder eller återhämtning krävs.

Hur många Carboxyterapibehandlingar krävs?

Beroende på önskat resultat tar det vanligtvis mellan 4-8 behandlingar. Behandlingarna kan genomföras med 7-14 dagars intervall. Behandlingseffekten är kumulativ, vilket betyder att varje efterföljande behandling ökar resultatet jämfört med den tidigare.

När rekommenderas Carboxyterapi?

Behandlingen rekommenderas för kollagen- och elastinstimulering och passar därför även vävnadsåtstramning och blekning av hud och reduktion av mörka påsar under ögonen. Carboxyterapi kan också kombineras in i kurer med kemisk peeling och microneedling för att förstärka resultatet ytterligare.